Reflexoterapia tălpilor în perioada sarcinii - Shiro Massage

Reflexoterapia tălpilor în perioada sarcinii

Reflexoterapia tălpii și cum te poate ajuta în perioada sarcinii

Reflexoterapia tălpii este o nouă şi deja populară procedură ce se realizează în timpul unui masaj la tălpi obişnuit. Aceasta te poate ajuta atât în perioada dinaintea sarcinii și în timpul acesteia, cât și după naștere. Te surprinde nu doar cu efectele unui masaj relaxant, dar şi cu efectele specifice doar acestei proceduri.

1. Înainte de sarcină ajută la reglarea ciclului menstrual și a ovulației la femei. La bărbați reflexologia stimulează producția spermei. Mai ajută la reducerea tensiunii arteriale și a stresului prin care trec cuplurile, care încearcă de mai mult timp să aibă copii.

2. În prima perioadă a sarcinii această tehnică este recomandată viitoarelor mămici pentru a facilita relația mamă-copil și a contribui la adaptarea acestora noilor condiții.

După primele paisprezece săptămâni de sarcină, reflexoterapia tălpilor reduce anxietatea și stresul, combate constipația și hemoroizii, ameliorează presiunea arterială și durerile de spate, reduce insomnia, stările de vomă și vertijul, durerile musculare, crampele, disfuncțiile urinare și arsurile stomacale. Terapia este recomandată nu doar viitoarelor mame, dar și viitorilor tătici, care la fel pot beneficia de aceste tehnici de relaxare.

3. Pregătirea pentru naștere. Masajul de reflexoterapie ajută viitoarele mămici să se pregătească de naștere, stimulând secreția naturală a hormonilor necesari, cum ar fi oxitocina, adrenalina și endorfinele. Această terapie este benefică pentru o contractare optimă a glandelor endocrine și evită administrarea dozelor artificiale de oxitocină.

4. Perioada de după naștere. Organele interne, care au dat spațiu uterului în timpul sarcinii, revin echilibrat la pozițiile lor inițiale după naștere și corpul se reface mai ușor cu ajutorul reflexologiei. În timpul acestui proces, reflexoterapia tălpilor stimulează o recuperare naturală și armonioasă a tuturor sistemelor organismului, induce starea de relaxare, elimină tensiunea și atenuează durerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *