Masajul la oficiu, pentru profilaxia afecțiunilor aparatului locomotor! - Shiro Massage

Masajul la oficiu, pentru profilaxia afecțiunilor aparatului locomotor!

Masajul la oficiu – pentru o circulație optimă a sângelui în organism și o stare de bine la muncă și acasă

Pentru angajații care petrec toată ziua la birou și în fața computerului, masajul la locul de muncă este, în primul rând, o metodă de profilaxie a urmărilor modului de viață sedentar. El reduce efectele negative ale inactivității fizice și deficitului de mișcare. Pentru că hipodinamia afectează funcționarea unui “mecanism” foarte important al organismului nostru, care constă în funcționarea pompelor venoase musculare, ce asigură circularea sângelui în corp. Și asta – pentru că de circulația sanguină sunt responsabili nu doar inima și vasele sanguine, dar și sistemul muscular, supranumit inima periferică a organismului. Masajul ajută ca această inimă să funcționeze corect și să asigure întregul organism cu oxigen și substanțele nutritive necesare.

Iar cel mai important beneficiu al masajului este accelerarea circulației în mediile lichide, în principal a sângelui și limfei, iar acest efect se obține nu doar în regiunea masată, dar și în vene și artere. Temperatura corpului în locurile masate se ridică cu până la 5 grade, ceea ce contribuie la îmbunătățirea proceselor de oxidare și recuperare, dar și de alimentare mai intensă a țesuturilor cu sânge, oxigen și substanțe nutritive. Masajul contribuie, la fel, la activizarea circulației periferice și îmbunătățirea alimentării cu sânge a centrelor nervoase.

Masajul la oficiu, pentru profilaxia afecțiunilor aparatului locomotor

O ședință-express de masaj relaxant în timpul zilei de muncă contribuie la profilaxia afecțiunilor aparatului locomotor, a osteoporozei, osteoartrozei, osteocondrozei și herniilor de disc, dar și a diferitor devieri ale poziției coloanei vertebrale, legate de hipotonusul și hipertonusul muscular, de problemele de elasticitate a țesutului conjunctiv și a fasciilor musculare.

Mușchii afectați și obosiți nu doar își recapătă funcționalitatea, aceasta crește de câteva ori. Se îmbunătățește circulația sângelui și se activizează procesele de recuperare și oxidare a organismului: crește viteza de transportare a oxigenului și eliminare a reziduurilor metabolice. Chiar și în urma unei ședințe-exprese de masaj la oficiu se elimină senzația de rigiditate și durere musculară. Iar tonifierea corsetului muscular permite menținerea coloanei într-o poziție corectă pe parcursul zilei.

Masajul la oficiu și sistemul nervos

Masajul-expres la locul de muncă are o acțiune directă asupra sistemului nervos, care primul reacționează la iritarea mecanică a pielii din timpul masării, stimulând activitatea centrelor nervoase și ameliorând conexiunile nervoase. Masajul mai stimulează activitatea cerebrală și accelerează formarea celulelor nervoase, influențând pozitiv asupra proceselor cognitive.

Potrivit unor studii recente ale cercetătorilor americani, care au probat eficiența unui masaj de 15 minute la locul de muncă, s-a demonstrat, că grupul de angajați care a beneficiat de un masaj la serviciu de un sfert de oră (comparativ cu alt grup care a avut o simplă pauză de 15 minute), a rezolvat mai rapid și cu o mai mare exactitate probleme matematice complexe, dând dovadă de o îmbunătățirea semnificativă a funcțiilor cognitive.

Același masaj contribuie la gândirea creativă, elimină oboseala și durerile de cap, ordonează gândurile și temperează emoțiile. Masajul este una dintre cele mai puternice tehnici antistres! Unde mai pui că acesta ne provoacă o plăcere enormă. Și e mult mai benefic ca o ceașcă de cafea sau țigară!

Avantajele masajului la oficiu pentru patron

– Crește productivitatea muncii și randamentul fiecărui angajat în parte
– Contribuie la crearea unei culturi corporative sănătoase și a unui mediu benefic în colectiv
– Optimizează procesele de muncă
– Reduce numărul de absențe pe motiv de boală
– Reduce fenomenul absenteismului în general
– Crește loialitatea angajaților ca urmare a grijii față de sănătatea lor fizică și psihică
– Crește atractivitatea companiei și a brandului pe piață

Dacă vă preocupă sănătatea angajaților și doriți să-i implicați în programe corporative de menținere a sănătății, masajul este una dintre cele mai eficiente tehnologii în acest scop. Pentru a combate obiceiurile proaste la locul de muncă trebuie să creăm altele noi și pozitive. Specialiștii noștri vor avea grijă de acest lucru!

Cum se desfășoară ședințele de masaj-express marca Shiro Wellness la locul de muncă?

Ședința de masaj la oficiu durează 15-20 de minute și are loc în spațiul de lucru al angajaților. Pe parcursul unui sfert de oră maseur-ul reușește să lucreze cu zona umerilor, să maseze regiunea cervicală, gâtul, spatele, mâinile, zona lombară. La fel poate face o scurtă gimnastică pasivă, la solicitarea clienților. Pentru această ședință nu este nevoie de uleiuri sau creme speciale, pentru că masajul se face peste haină, direct la masa de birou sau în scaunul special. Hainele și coafura nu vor avea de suferit, iar angajații se vor simți răsfățați și motivați către noi realizări profesionale!

Vă dorim plăceri sănătoase și aspirații mari la locul de muncă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *